Korrelgist BIOFERM MALIC 100 gram

 16,95

Korrelgist BIOFERM MALIC 100 gram

Deze gist breekt tot 50% van het aanwezige appelzuur af! 

Uitverkocht

Artikelnummer: 001.104.9 Categorie:

Beschrijving

korrelgist Bioferm Malic 100 g
 

Korrelgist BIOFERM MALIC 
Saccharomyces Cerevisiae 
Deze gist breekt tot 50% van het aanwezige appelzuur af! Een teveel aan appelzuur is vooral bij fruitwijnen veel voorkomend en geeft een scherpe, wrange smaak. Bij deze gist zal het appelzuur tijdens de vergisting in grote mate “verbruikt” worden (1 g appelzuur wordt omgezet in 0.03% alcohol). BIOFERM MALIC verbruikt 18 g suiker voor 1% alcohol en is dus zeer geschikt om van een most met een hogere dichtheid toch een wijn met een lager alcoholgehalte te maken. De gist bevordert kleurextractie (geschikt voor rode wijnen) en heeft een neutraal aromaprofiel.

  • Alcoholtolerantie 14-15 vol.%
  • Temperatuurbereik: 20-30°C
  • Dosis: 2-3 g/10 liter

 

Korrelgisten BIOFERM

BIOFERM heeft door vele jaren van ervaring een uitstekend gamma reingisten samengesteld die voor iedere wijnmaker een oplossing biedt. Houdt u meer van zoete wijnen? Heeft u een gist nodig voor lage temperaturen, houdt u meer van krachtige, rode wijnen? Voor ieder type is er een speciale gist beschikbaar. De BIOFERM korrelgisten zijn de enige gisten die, naast de verpakking van 7 g, ook in een vacuümverpakking van 100 g verkrijgbaar zijn. Dit garandeert een maximale houdbaarheid.

Extra informatie

Gewicht 0,1 kg
Afmetingen 0,5 × 7 × 8 cm